Gisteravond heeft de raad van de gemeente Velsen positief besloten over de verdere ontwikkeling van IJmuiden aan Zee, een kustplaats waar bewoners en bezoekers ultiem kunnen genieten van de natuur, de zee en het rauwe karakter van IJmuiden. Dit raadsbesluit betekent dat er gestart kan worden met de tweede fase van het project: het maken van een ontwikkelplan voor het gebied. Zo wordt stap voor stap een bijzondere, duurzame en blijvend gewilde kustplaats gerealiseerd.

Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn het vinden van de balans tussen de ontwikkeling van het gebied tot een aantrekkelijke kustplaats, de verdere groei van de nabijgelegen havens met bijbehorende bedrijven en activiteiten en de aanwezige natuurwaarden van het gebied. Grondig onderzoek moet de benodigde stedenbouwkundige inzichten verschaffen om tot een uitgebalanceerd ontwikkelplan te komen. Het ontwikkelplan vormt na vaststelling door de gemeenteraad de basis voor het nieuwe bestemmingsplan.

Kustplaats IJmuiden aan Zee

Kustplaats IJmuiden aan Zee wordt een kustplaats dicht bij de natuur van duinen en zee, op korte afstand van de metropoolregio Amsterdam. Een kustplaats met bijzondere en gevarieerde woningen, kwalitatief hoogwaardige horeca, shops, culturele en recreatieve voorzieningen. De projectorganisatie bestaat uit een samenwerking tussen VolkerWessels onderneming KondorWessels Vastgoed, Kennemerstrand NV, Kennemermeer BV, Marina Seaport IJmuiden BV en de gemeente.

Terug naar overzicht