Sport

Het ruime activiteitenstrand van IJmuiden is een paradijs voor strand- en brandingsporters. U kunt hier blokarten, kiten, vliegeren, flyboarden en nog veel meer. Op nog geen tien kilometer van de haven ligt recreatiegebied Spaarnwoude. Hier heeft u een ruime keuze aan recreatiemogelijkheden voor jong en oud, zoals golfen, skiƫn, paardrijden en wandelen.

Uitgaan

Op het strand en in de directe omgeving van de haven vindt u vele restaurants en strandpaviljoens waar u een gezellige avond kunt beleven met een uniek uitzicht op zee en haven. IJmuiden is centraal gelegen. Met het openbaar vervoer bent u binnen een uur in hartje Haarlem of Amsterdam. Bij het havenkantoor vertrekken bussen. Aan de haven ligt het Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach, waar u van een luxe overnachting met uitzicht op haven en zee kunt genieten.

Winkels

In de directe omgeving van de haven kunt u alles kopen wat u nodig heeft voor uw boot of reis. Op vijf minuten fietsen van de haven vindt u een goed gesorteerde scheepswinkel, Hermans Marine. Het industrieterrein en de plaats IJmuiden in het achterland van de haven bieden bijna alle praktische benodigdheden die u kunt wensen. U kunt bij ons een fiets huren om boodschappen te doen.

Natuur

Op honderd meter van de ingang van de haven ligt een mooi, breed zandstrand. Op het strand van IJmuiden is altijd een plek om te zonnen. Het strand is onderverdeeld in een activiteiten-, een nudistisch en een recreatiegedeelte. Ten zuiden van onze haven ligt natuurgebied de Kennemerduinen, waar u rustig kunt wandelen, fietsen of vogels spotten. Informatie over de Kennemerduinen is verkrijgbaar bij de receptie.